αρχείο λήψης
Γενικά

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Γ΄ Γυμνασίου – Σ.Ε.Π.

Καριεροσκόπιο:

κοιτάζοντας μέσα – για να εξετάσετε ποιοι είστε

κοιτάζοντας έξω – για να εξετάσετε τι μπορείτε να κάνετε, τις εναλλακτικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές σας

κοιτάζοντας γύρω – για να εξετάσετε πώς θα πάρετε αποτελεσματικές αποφάσεις για την εκπαίδευση και την καριέρα σας

(Από την Εισαγωγή του Βιβλίου) Τα τελευταία χρόνια οι διαρκείς μεταβολές του κόσμου της εργασίας, έχουν καταστήσει επιτακτική την ανάγκη της συνεχούς υποστήριξης του ατόμου, ώστε να διέλθει ομαλά από όλα τα στάδια της επαγγελματικής του ανάπτυξης. Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει γίνει σαφές ότι η είσοδος του ατόμου στον κόσμο της εργασίας δεν είναι το αποτέλεσμα μιας στιγμιαίας απόφασης, αλλά μιας μακρόχρονης εξελικτικής πορείας που πρέπει να χαρακτηρίζεται από την συστηματική προετοιμασία του ατόμου για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του κόσμου αυτού.

Το βιβλίο αυτό περιέχει μια σειρά ασκήσεων με την βοήθεια των οποίων και με την υποστήριξη του
Λειτουργού οι νέοι ή οι άνεργοι θα αντιληφθούν τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους (ενδιαφέροντα,
δεξιότητες, αξίες κ.ά. ), θα μάθουν να τα υποστηρίζουν και να τα παρουσιάζουν με τη βοήθεια του προσωπικού φακέλου επαγγελματικών προσόντων (portfolio) και ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε εργασίας και να δημιουργούν τον δικό τους προσωπικό «τροχό της σταδιοδρομίας».

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.) Συγχρηματοδότηση: EUROGUIDANCE – LEONARDO DA VINCI – Προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης & Τακτικός προϋπολογισμός Ε.Κ.Ε.Π.)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση